fbpx

Login

Byggematerialer

Byggematerialer

Her kan I læse om hvorfor Byggematerialer er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Byggeri er traditionelt noget, der både udleder meget CO2 og som efterlader meget affald.
På globalt plan står byggeriet for næsten 40 procent af den årlige CO2-udledning. Heraf kommer de 11 procent fra den indlejrede CO2 i byggematerialer, viser tal fra World Green Building Council (WorldGBC – 2019)

I Danmark står bygge og anlæg for 40% af den samlede affaldsproduktion. Det er cirka 5 mio. ton affald om året. (kilde: Miljøstyrelsen, affaldsstatistik 2019). 

Derfor giver det mening at undersøge de muligheder der er, for at arbejde med bæredygtige byggematerialer eller genbruge eksisterende, når I skal udvide eller restaurere jeres bygninger eller lokaler.
Heldigvis er der flere og flere virksomheder, der har fået øje på potentialet i byggeriet.

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Find emballage-leverandører med en grøn profil.

Kontorartikler

Find leverandører til bæredygtige kontorartikler.

Leverandører & Samarbejdspartnere

Kalk A/S

I 2014 blev KALK A/S omstillet til at blive en grøn virksomhed.

Vi har i virkeligheden været bæredygtige og grønne siden virksomhedens start i 1976, da vi aldrig har brugt tilsætningsstoffer i vores produkter. Når man murer med vores hydrauliske kalkmørtel, kan både sten og mørtel genbruges. Stenen kan genbruges direkte efter afrensning, og mørtlen kan indgå i produktion af en ny mørtel. Som et led i vores grønne omstilling har vi opsat to vindmøller, fået biogas i vores anlæg og opsat LED-lys i alle haller samt kontorbygning. Derudover har vi også fået vores eget rensningsanlæg. Alle vores produkter er Cradle2Cradle-certificerede på guldniveau, og vi har udvalgt fem verdensmål, som vi arbejder efter, så KALK A/S ikke bare er hvidt, men også ”grønt”.

Dokumentation: Kalk A/S er certificeret med Cradle2Cradle på Guld-niveau. 

Se mere her: Certificeringer – KALK.

Og læse mere om Cradle2Cradle her: Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Ren Maling

I 2014 blev Ren Maling omstillet til at blive en grøn virksomhed.

Vi har i virkeligheden været bæredygtige og grønne siden virksomhedens start i 1976, da vi aldrig har brugt tilsætningsstoffer i vores produkter.
Med Ren Maling får du:

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer.
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder.
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper.
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg.
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling.
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener.

Som et led i vores grønne omstilling har vi opsat to vindmøller, fået biogas i vores anlæg og opsat LED-lys i alle haller samt kontorbygning. Derudover har vi også fået vores eget rensningsanlæg. Alle vores produkter er Cradle2Cradle-certificerede på guldniveau, og vi har udvalgt fem verdensmål, som vi arbejder efter, så KALK A/S ikke bare er hvidt, men også ”grønt”.

Dokumentation: Ren Maling er certificeret med Cradle2Cradle på Guld-niveau. 

Se mere her: Certificeringer – KALK

Læs om Cradle2Cradle her: Cradle to Cradle Products Innovation Institute 

Råt&Godt

Råt&Godt er en socialansvarlig og bæredygtig virksomhed, hvis primære formål er at hjælpe unge med udfordringer ud over ledighed i beskæftigelse. Råt&Godt producerer speciallavede møbler og interiør af rest- og genbrugsmaterialer. Materialerne kommer blandt andet fra renoveringsprojekter i lokalområdet, og de kan også købes rå til egne byggeprojekter i Råt&Godt – Materialebank. De unge i Råt&Godts beskæftigelsestilbud er med i alle processer fra nænsom nedbrydning af materialer til produktion og salg af vores produkter.

Råt&Godt ønsker at hjælpe andre godt i gang med at bidrage til den bæredygtige udvikling. Derfor tilbyder vi rådgivning inden for bæredygtig forretningsudvikling samt støtte til fundraising af sociale og bæredygtige projekter. Sammen spiller vi hinanden gode.

Råt&Godt holder til i de gamle togremise og -værkstedslokaler centralt i Aalborg. De rå lokaler emmer af historie og indbyder til kreativitet. Her arrangerer vi events og tilbyder lokaleudlejning til arrangementer, hvor rammerne skal være lidt udover det sædvanlige. Vi ses for enden af Hjulmagervej – i hjertet af Aalborg.

Plazzo

Plazzo er en dansk produktions- og designvirksomhed med beliggenhed i Hasselager. Vores primære produkt er massive plader af upcyclet plast i målene 1250 x 1250 cm. og i varierende tykkelse. Pladerne kan enten købes af andre produktions- og designvirksomheder som et alternativ til andre materialer (som fx træ, marmor, virgin plast etc.) i deres egne produkter. Vi sælger ligeledes færdige interiør produkter som borde, stole og vægophæng til eksempelvis kontorlandskaber, lobbyer, restauranter og private hjem. Endelig tilbyder vi også skræddersyede interiør løsninger evt. med brug af kundens eget plastik affald.

Titan Nedbrydning A/S

Titan Nedbrydning A/S med hovedsæde i Aalborg arbejder landsdækkende med bæredygtig nedbrydning og miljøsanering. Titan Nedbrydning A/S er medlem af DI Dansk Byggeri.

TITAN er midt i en grøn omstillingsproces, der skal forene vækst med bæredygtighed. Byggematerialer som træ, vinduer, beton og mursten skal genbruges og ikke håndteres som affald og knuses for genanvendelse. Derfor arbejder vi i partnerskaber med bl.a. arkitekter, bygherrer og myndigheder om løsninger til gavn for beboere i lokalområdet og klimaet. TITAN er en del af partnerskabet UPCYCLING ORANGERI, der bygger arkitekttegnede orangerier af genbrugsmaterialer fra nedbrydning.

Dokumentation: Titan Nedbrydning A/S har dokumentation for:

  • Materiale/ bygningsdelsbeskrivelse (materiale, alder, stand, dimension).
  • Sporbarhed – hvor kommer materialet fra?
  • Og hvad materialet bruges til
 
Derudover har Titan Nedbrydning A/S dokumentation fra uafhængig tredjepart for, at de sparer 17 tons i CO2-udledning, når de bygger et orangeri på 50m2 af genbrugsmaterialer, ift. hvis det blev bygget af nye materialer.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​