fbpx

Login

Emballage & Engangsartikler

Emballage & Engangsartikler

Her kan I læse om hvorfor Emballage & Engangsartikler er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Emballage er vigtig for europæiske forbrugere. En undersøgelse om bæredygtig emballage, gennemført af Coleman Parks Research i 2018, viser nemlig, at 75 % af forbrugerne siger, at bæredygtig forsendelsesemballage har indflydelse på deres købsbeslutning.

Vi bruger utrolige mængder af emballage, fordi vi hver eneste dag sender og modtager produkter, der er pakket ind. Og det er ikke blevet mindre i takt med, at online salg er steget markant. 

Derfor giver det mening at tage stilling til, hvordan man som virksomhed arbejder med emballage. Både i forhold til det man selv er afsender på, og det man modtager fra egne leverandører. Altså, hvilke samarbejdspartnere har I, og hvilke ønsker har I til et mere bæredygtigt samarbejde?

Engangsartikler og emballge til eks. take away og frokostordninger bruges i stor stil til eks. events og møder  og det er en stor miljøbelastning. Særligt når affaldet er af plastik, giver det udfordringer, fordi det ofte vil ende som mikroplastik, der i dag er en stor udfordring overalt i verden.

Der findes dog alternativer på markedet, der sikrer, at de anvendte materialer ikke behøver at være skadelige for naturen, når de smides ud igen. Det kalder vi typisk for bionedbrydelige eller biokomposterbare produkter, fordi de kan nedbrydes til vand, biomasse, CO2 eller metan i biologiske processer. Det er dog vigtigt at nævne, at forholdene skal være optimale for, at processen kan ske til fulde.

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Badeværelsesartikler

Find leverandører til badeværelsesartikler med en grøn profil.

Kontorartikler

Find leverandører til bæredygtige kontorartikler.

Leverandører & Samarbejdspartnere

SwapCup

SwapCup er det første komplekse genanvendelige koppesystem i Danmark, der forbinder bæredygtighed og bekvemmelighed. Vores hovedmål er at revolutionere den måde, folk drikker kaffe to-go på og slippe af med engangskopper en gang for alle.

De genanvendelige kopper er lavet af slidstærkt og genanvendeligt plastik og er designet til at modstå varm væske og kan sættes i opvaskemaskinen 1000 gange.

Hele konceptet inklusive distribution er komplekst, men det fungerer bekvemt for kaffebarer og slutkunder.

KLS Pureprint

KLS PurePrint A/S er et af Danmarks største trykkerier med én vision: Verdens grønneste trykkeri.

Vores mål er at levere ultimativt bæredygtige tryksager og emballage. Derfor ønskede vi at leve op til, efter vores opfattelse, verdens skrappeste og mest kompromisløse certificering, Cradle to Cradle, hvilket lykkedes efter flere års udvikling – som det andet trykkeri i verden. Vi kan nu også levere emballage godkendt i henhold til den Europæiske komposteringsstandard EN 13432. Det har mere end 200 nye kunder nu glæde af.

Dokumentation: KLS Pureprint har følgende certificeringer:

  • Cradle2Cradle (Sølv-niveau)
  • FSC
  • Svanemærket
  • ISO 9001 og ISO 14001
  • EU’s komposteringsstandard EN 13432

Og så har de bevis for, at de er en klimaneutral virksomhed, og at de er medlem af FNs Global Compact.

Cirqle

Cirqle tilbyder virksomheder genbrugsemballage-løsninger med særligt fokus i fødevareindustrien. Vores løsning er en fuld service, hvor vi håndterer genbrugsemballagen i et lukket kredsløb for vores kunder. Vi samler udvikling af emballage, vask, logistik og teknologi i en platform, som gør genbrug af emballage nemt.

Combi-Therm Consumer

Combi-Therm Consumer er en danskproduceret virksomhed af termo- og forsendelsesposer. Vores produkter er enten biobaseret eller lavet af 80% genbrugsplast. Vi er markedsledende inden for miljørigtige plastfolier med positivt CO2 aftryk. Cirkulær Økonomi er essentiel for alt det vi gør, uden at kompromittere kvaliteten og genbrugeligheden.

Husum Water

Husum Water er en af Europas førende producenter af naturlig mineralvand på flasker. Tapperiet i Husum har 4 kilder der ligger beskyttet i en naturpark og er forbundet via pipelines direkte til produktionen. 

Vi producerer flasker af 100 % genbrugsplast, samt glas. Vi har CO2 neutrale produkter via samarbejder med Climate Partner. Alle vores flasker er tilmeldt Dansk Retur system, hvor 96% af PET flasker indsamles og genanvendes.

Dokumentation: Husum Water har dokumentation for, at virksomheden er CO2-neutral via samarbejde med Climate Partners, samt at deres produktion er godkendt til at producere økologi.

Plant2Plast

Plant2Plast A/S er en leverandør af bæredygtigt og miljøvenligt emballage til hele Scandinavien, vi servicerer både Cash&Carry butikker, forhandlere, distributører og slutkunder.

Re-Zip

RE-ZIP er et cirkulært emballagekoncept til e-handlen, der muliggør flere cirkuleringer med samme emballage, og deraf 88 % reduktion af CO2 udledning (ved 10 cirkuleringer). Webshops kan således udbyde RE-ZIP som alternativ eller supplement til engangsemballage til forbrugeren, for et mindre ”depositum”. Når forbrugeren returnerer RE-ZIP’en tilbagebetales ”depostitum” via en voucher/rabatkode til webshoppen på en ofte markant højere værdi. Dermed skabes der ”Financial Viable Sustainability”.

Sådan fungerer RE-ZIP: https://re-zip.dk/produktet-re-zip/

TakeawayEmballage.dk

Danmarks eneste dokumenteret bæredygtige og svanemærkede takeaway-emballager.

Takeawayemballage.dk er for virksomheder i restaurationsbranchen, som ønsker at være kritiske i deres indkøb og aktivt vil gøre noget for den bæredygtige omstilling.

Dokumentation: TakeawayEmballage.dk er som en af få virksomheder i landet dokumenteret bæredygtig, hvilket blandt andet indebærer dokumentation fra uafhængig tredjepart.

De har følgende certificeringer og miljømærkninger: DS 49001/ISO 26000 CSR-certificering, ISO 14001 miljøledelsescertificering, ISO 45001 arbejdsmiljøledelsescertificering, ISO 9001 kvalitetsledelsecerti., ClimateCalc, Svanemærket, FSC-certificeret, Arbejdstilsynets kronesmiley og er derudover tilsluttet FNs Global Compact

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​