fbpx

Login

Indretning & Belysning

Indretning & Belysning​

Her kan I læse om hvorfor Indretning & Belysning er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Typisk er indkøb som belysning, tæpper og møbler på kontoret færre og ikke fortløbende men de er enkeltvis større. Uanset om I ny- eller omindretter så vil der også i disse indkøb være muligheder for at gøre det mere bæredygtigt.

Der findes nemlig leverandører og samarbejdspartnere, der arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang i deres forretning, der værner om miljøet.

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Kaffe

Find kaffe-leverandører med en grøn profil.

Madspild

Find leverandører til løsninger mod madspild.

Leverandører & Samarbejdspartnere

Anthon og Katrine

Anthon og Katrine er en familievirksomhed, der sætter en ære i at binde smukke buketter og indrette rum med naturtro planter. Blomster og planter har altid været en del af vores liv, og i dag arbejder vi udelukkende med naturtro blomster og planter, fordi det er et langt mere holdbart og bæredygtigt valg.
Anthon og Katrine vil gerne gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen. Derfor bygger vores koncept på en cirkulær tankegang, hvor genanvendelse og forlængelse af blomsternes og planternes levetid hele tiden er i fokus.
 
Naturtro blomster er et økonomisk favorabelt og mere bæredygtigt valg, end en tilsvarende buket af friske snitblomster, da naturtro blomster til forveksling ligner blomster fra haven, blot bare mere holdbare. Som bonus er blomsterne altid smukke at se på, også når du kommer tilbage fra weekend og ferie, og de skal ikke have vand, drysser ikke, og de hænger ikke med hovedet. Derudover er de allergivenlige, da naturtro blomster ikke har pollen.

Fischer Lighting

Hos Fischer Lighting arbejder vi for en verden, hvor lys gør mennesker sundere, og hvor alle lysarmaturer produceres efter cirkulære principper. Vi arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning, og vi har implementeret FN’s Verdensmål nr. 3, 7 og 12 i vores daglige drift. 

Vi har udviklet en cirkulær forretningsmodel, hvor vi ikke kun genbruger materialet fra eksisterende belysningsarmaturer. Vi får også armaturkasser ind fra nedrivninger, og opgraderer dem, så de designmæssigt svarer til nye armaturer. At genbruge er bedre for miljøet og normalt enklere og billigere end at købe nyt.

Derfor producerer vi innovative LED løsninger til installation i eksisterende armaturer. Vi tilbyder samtidig al den funktionalitet, kvalitet og energibesparende teknologi, som nye LED armaturer kan tilbyde. I modsætning til de fleste LED armaturer på markedet er vores armaturer designet for adskillelse, så man kan udskifte elektronik, såsom lysdioder og drivere, uden at man behøver at smide hele armaturet ud.

Vi arbejder med 3 unikke koncepter, ReUse, ReDesign og ReCreate alle baseret på vores patenterede ReThinKit teknologi. Mange af vores løsninger er designet i samarbejde med førende arkitekter. 

Vi har netop lanceret verdens første bæredygtige lysarmaturkatalog til det professionelle marked. Det er et opgør med lineær økonomi, og samtidig et bevis på at gode designløsninger kan være bæredygtige, profitable og konkurrencedygtige på samme tid.

Dokumentation: Fischer Lighting har dokumentation for at have vundet følgende priser:

  • Green Product Award 2019
  • DBE Product Award 2018.
  • Nomineret til Danish Design Award 2021.


Derudover har de følgende certificeringer:

  • EPD Verified – Natural History, Venus, August
  • Solarimpulse Label: Venus
Skjul

Råt&Godt

Råt&Godt er en socialansvarlig og bæredygtig virksomhed, hvis primære formål er at hjælpe unge med udfordringer ud over ledighed i beskæftigelse. Råt&Godt producerer speciallavede møbler og interiør af rest- og genbrugsmaterialer. Materialerne kommer blandt andet fra renoveringsprojekter i lokalområdet, og de kan også købes rå til egne byggeprojekter i Råt&Godt – Materialebank. De unge i Råt&Godts beskæftigelsestilbud er med i alle processer fra nænsom nedbrydning af materialer til produktion og salg af vores produkter.

Råt&Godt ønsker at hjælpe andre godt i gang med at bidrage til den bæredygtige udvikling. Derfor tilbyder vi rådgivning inden for bæredygtig forretningsudvikling samt støtte til fundraising af sociale og bæredygtige projekter. Sammen spiller vi hinanden gode.

Råt&Godt holder til i de gamle togremise og -værkstedslokaler centralt i Aalborg. De rå lokaler emmer af historie og indbyder til kreativitet. Her arrangerer vi events og tilbyder lokaleudlejning til arrangementer, hvor rammerne skal være lidt udover det sædvanlige. Vi ses for enden af Hjulmagervej – i hjertet af Aalborg.

Læs mere

Serumony

SERUMONY er et bæredygtigt, allergivenligt og 100% dansk brand, der er designet til at gøre håndhygiejne indbydende, miljøvenlig og inspirerende.

Vores navn “SERUMONY” signalerer en høj koncentration af nøje udvalgte plejende ingredienser kombineret med en ny vane, der bliver et ritual – eller i bedste fald – en ceremoni med respekt for dig selv og naturen.

Wallpipe

Hos Wallpipe går vi ind for kreativitet og nytænkning, hvorfor det også er muligt at finde adskille produkter, der udtrykker mange forskellige indgangsvinkler og perspektiver. På samme tid er vi stolte over at stå for produkter af høj kvalitet, som er produceret af genanvendt materiale. Det giver os en stolthed, at vi med vores producering er med til at værne om det miljø, vi lever i.

Dokumentation: Wallpipe har dokumentation for, at de modtog Randers Kommunes CSR-certifikat i 2021 – et certifikat, der gives til virksomheder, der gør en stor forskel i forhold til social ansvarlighed og rummeligt arbejdsmarked.

Derudover kan Wallpipe dokumentere, at de udelukkende producerer af genbrugte materialer, der ellers skulle have været smidt ud.

Upcycling Scandinavia

Upcycling Scandinavia. // We Turn Waste Into Value

Hos Upcycling Scandinavia ser vi værdien i at genanvende affaldsprodukter. 

Vores fokus er primært industriaffald / pre-user waste (plast, pap og papir)

Vi hjælper virksomheder/ offentlige institutioner:

– med at tage ansvar for deres affaldprodukter og finde genanvendelsesmuligheder via upcycling.

– som har et produkt eller et produktdesign, de ønsker at producere af genbrugsmaterialer, men mangler råvarer, produktionsforhold og salgskanaler.

– med at få en grøn strategi og sparring ifbm. implementering af denne i hele værdikæden.

Plazzo

Plazzo er en dansk produktions- og designvirksomhed med beliggenhed i Hasselager. Vores primære produkt er massive plader af upcyclet plast i målene 1250 x 1250 cm og i varierende tykkelse. Pladerne kan enten købes af andre produktions- og designvirksomheder som et alternativ til andre materialer (som fx træ, marmor, virgin plast etc.) i deres egne produkter. Vi sælger ligeledes færdige interiør produkter som borde, stole og vægophæng til eksempelvis kontorlandskaber, lobbyer, restauranter og private hjem. Endelig tilbyder vi også skræddersyede interiør løsninger evt. med brug af kundens eget plastik affald.

Kabeltromlen

Kabeltromlen genanvender byggematerialer og producerer rustikke og bæredygtige møbler gennem upcycling til en mere bæredygtig fremtid.

Genbrugsmaterialer som fx kabeltromler, stilladser og brønddæksler kan tilføre et autentisk og nordisk look til hjemmet, haven eller forretningen. Alle vores møbler er unikke, hvilket gør, at ikke to er helt ens.

Vores team består af arbejdsomme og engagerede medarbejdere, og vi vægter sammenhold og teamwork, der supplerer hinandens forskellige kompetencer gennem alle led af virksomheden.

Vi producerer og sælger møbler til både indendørs og udendørs brug. Alt lige fra spiseborde, sofaborde, bænke, hylder, reoler, stole eller hvad kunden ellers måtte ønske.

Kun fantasien sætter grænser for træets genanvendelighed. Vi elsker at blive udfordret med nye idéer til at give nyt liv til gammelt træ.

Evighedsblomster

Et bæredygtigt og kvalistetsbevidst univers.

Evighedsblomsters mission er at skabe et bæredygtigt og kvalitetsbevidst alternativ til traditionelle friske blomster. Et alternativ der er med til at mindske klimabelastningen samt skabe unikke og smukke blomsterkreationer der holder evigt. 

Blomsterne kan genanvendes eller gemmes væk til senere genanvendelse, hvis man trænger til fornyelse ind i mellem.

Dansk Wilton

Dansk Wilton er en af de førende producenter af specialdesignede tæppeløsninger til den internationale ”hospitality” industri, som dækker over primært hoteller og krydstogtskibe, men også biografer, teatre mv.

Vi har alle funktioner og processer samlet under ét tag i Herning, og ved at kombinere nogle af de mest specialiserede medarbejdere i branchen med moderne produktionsfaciliteter og automatiserede processer, skaber vi kvalitetstæpper, der lever op til de højeste standarder.

Vi samarbejder med arkitekter og designere i hele verden og vælger materialer af høj kvalitet, der bidrager til et sundere indeklima.

Dokumentation: Dansk Wilton har dokumentation for, at deres Colortec-tæpper er Cradle to Cradle-certificeret (Bronze og Sølv-niveau).

Skjul

ReCollector

ReCollector er en virksomhed, som har designet en løsning til affaldssortering, som gør det nemt, stilfuldt og bæredygtigt at affaldssortere. 

Rigtig mange mennesker ønsker at gøre noget godt for miljøet og vil gerne gøre en forskel. Affaldssortering gør en forskel og det nytter.

Men det kan være svært at komme i gang. Manglende opbevaring og manglende plads udfordrer affaldssorteringen i hjemmet. ReCollector vil hjælpe med at skabe orden i rodet. Fremfor en papkasse til aviser, glas og metal på køkkenbordet, og plastaffald i gangen har vi designet en fleksibel og hygiejnisk løsning til affaldssortering, som indeholder et væld af små funktioner, som skal fjerne de barrierer, som gør affaldssorteringen tidskrævende, besværlig og uoverskuelig.

 

Vi vil som forbrugere gerne gøre noget godt for miljøet, og det gør bestemt heller ikke noget, at løsningen også er stilfuld, brugervenlig og bæredygtig.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​