fbpx

Om certificeringen

AllergyCertified er etableret i 2014 og arbejder med at nedbringe kontaktallergi over hele verden. Det er et dansk mærke med et mål om at blive internationalt anerkendt. Certificeringen vurderer alt indhold af et produkts allergener og mindsker sandsynligheden for at få allergi ved hudkontakt med produktet.

Godkendelse baserer sig både på nogle faste kriterier, men også en klinisk vurdering af produktet i form af indholdet af ingredienser, koncentrationer og urenheder i råvarerne.

Mærket er relativt nyt men arbejder med et specifikt mål om at nedbringe allergi internationalt. Derfor har de opbygget mærket udelukkende omkring gennemsigtighed af deres arbejde, og offentliggørelse af de produkter der testes for og hvordan de bliver testet. 

Hvad kan certificeres?

Cremer, neglelak, makeup, shampoo, tekstilvask, opvaskemidler, maling, briller, hygiejneprodukter, tøj, legetøj og andre produkter der indeholder kemiske ingredienser, som kan komme i berøring med huden. 

Proces

Første led i processen består i at udfylde ansøgningsformular, hvori man også skal angive det/de produkter der skal certificeres. For at blive certificeret skal produkterne risikovurderes. Til det skal der bruges alle tilgængelige oplysninger om 100% sammensætning af de anvendte råvarer og urenheder i produkterne, som skal vedhæftes i ansøgning. Herefter kan der forekomme krav om laboratorietest hvis produktet indeholder stoffer der kan afgive eksempelvis nikkel, kobolt, formaldehyd mm.

Hvis man har spørgsmål til certificeringsprocessen eller kriterierne for godkendelse kan man kontakte allergimærkets toksikolog direkte.

Certificeringen gælder indtil kontrakten opsiges af enten kunden eller AllergyCertified, som også laver løbende stikprøvekontrol med de certificerede produkter og holder løbende øje med de stoffer som tillades, såfremt der kommer ny viden om stoffet, kontaktes kunden.