fbpx

Om certificeringen

Den Blå Krans  og Asthma Allergy Nordic er to allergimærker etableret i 1976, der har til formål at gøre det lettere og mere tilgængeligt at vælge allergivenlige produkter. Det hjælper de forbrugere der ønsker at forebygge allergi, og så hjælper det de mennesker der allerede har allergi. Mærket er drevet af patientforeningen Astma-Allergi Danmark, og selve mærket hver enkelt produkt ift. dets allergirisiko til forbrugere og patienter, for at nedbringe hudlidelser.

De har opstillet kriterier inden for alle produkttyper, herunder bl.a. vaske- og rengøringsprodukter. Godkendelse til certificeringen er baseret på en helhedsvurdering af produktets recept af indholdsstoffer og sammensætning med betydning for allergi. 

Hvad kan certificeres?

Plejeprodukter, makeup, vaske- og rengøringsmidler, hygiejne- og tissue produkter, maling og dyner. For Asthma Allergy Nordic også luftrensere.

Proces

Processen er opdelt i tre dele: ansøgning, produktvurdering og godkendelse. I selve ansøgningen skal man udfylde et produktskema samt indsende relevant dokumentation på bl.a. recept. Her skal man tillægge noget tid til at opsøge og angive fuld information om produktformuleringen, altså alle stoffer i alle materialerne, og eventuelle illustrationer til udseendet og opsætning af produktet.

Herefter er vurderingstiden et par uger til enklere ansøgninger, som produkter for personlig pleje, men kan tage længere tid til mere komplekse ansøgninger såsom bleer. Det er svært at estimere og den dialog tager ordningen med potentielle ansøgere. Det der ofte tager tid er, at virksomheden skal indhente data fra sine leverandører og underleverandører. Herefter kan produktet vurderes og eventuelt godkendes til certificeringen.