fbpx

Om certificeringen

B Corp står for Benefit Corporation og er etableret i USA i 2006. Det er en global bevægelse for alle typer af virksomheder, der med titlen B Corp ønsker at arbejde mere bæredygtigt og skabe succes inden for sociale forandringer, miljømæssige præstationer, gennemsigtighed og ansvarlighed.

De tror overordnet set på et godt selskab og en tro på, at virksomheder er den mest kraftfulde drivkraft til at skabe forandring i verden. Kun få danske virksomheder er i dag B Corp certificeret, og omfatter hele virksomhedens bidrag til bæredygtig omstilling, og derfor ikke udelukkende som enkelt produktlinje for den enkelte virksomhed.

Hvad kan certificeres?

Alle typer virksomheder og deres forretningsområder. I Danmark er flere af dem virksomheder der fremstiller modetøj, møbler, fødevarer, rådgivning, digitale løsninger og undervisning.

Proces

Længden af certificeringsprocessen varierer baseret på en virksomheds størrelse og kompleksitet. Selve verifikationsprocessen for at færdiggøre en virksomheds egnethed til certificeringen, tager typisk mellem et par uger til et par måneder.

Store multinationale virksomheder eller virksomheder med mange beslægtede enheder bør forvente en længere proces.