fbpx

Om certificeringen

BIO er det officielle tyske økologimærke, som det tyske fødevareministerium står bag og etablerede i 2001. Mærket er baseret på selve EUs Økologiforordning.

Med mærket er man sikret, at produktet man køber overholder EU-regler for økologiske fødevarer. Selve certificeringen og kontrollen af mærket er uddelegeret til private certificeringsorganisationer, og det kan anvendes på alle økologiske fødevarer – også fra udlandet når kontrollen er foretaget i Tyskland.

Hvad kan certificeres?

Landbrugsprodukter, heriblandt kød, mælkeprodukter, æg, kornprodukter, brød, morgenmadsprodukter, grøntsager, frugt, bær og honning.

Proces

Det fremgår ikke hvor længe certificeringsprocessen tager fra ansøgning til godkendt certificering. Der er dog forskel på processen, afhængigt af om man er producent, om der er tale om et specifikt produkt, om man er importør eller om man arbejder med forplejning.

Brugen af miljømærket fordrer lovgivning om underretningsforpligtelse til organisationen, samtidig være i overensstemmelse med gældende EU lovgivning. Processen kan tage ekstra tid hvis man har produkter der skal testes ved indsendelse af prøve.