fbpx

Om certificeringen

Cradle to Cradle Certified® er en international tredjepartsverificeret produktcertificering, der bygger på et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for mennesker, miljø og økonomi. Ved en Cradle to Cradle certificering vurderes produkt/produktgruppe og fremstillingsproces inden for fem kategorier med krav til sundhed, cirkulær økonomi, klima, miljø og social retfærdighed.Produkter kan mærkes på fire niveauer: Bronze, Sølv, Guld og Platin, og producenten er forpligtet til at dokumentere forbedringer ved at recertificere hvert andet år.  

Hvad kan certificeres?

Næsten alle typer non-food produkter som legetøj, boligartikler, møbler, tryksager, rengøringsmidler, tekstiler, byggematerialer, råmaterialer, kemikalier og emballager. 

Proces

Man skal sætte tid af til at indsamle data og dokumentation om produktet og produktionsprocesser fra underleverandører, produktionsted(er) og egen database. Indsamling af materialedata fra underleverandører foretages normalt af den akkrediterede assessor. Den samlede certificeringsproces tager nogle måneder afhængigt af, hvor komplekst produktet og forsyningskæden er, og hvor længe eventuelle underleverandører er om at svare. Assessoren skal besøge produktionsstedet for at gennemgå fremstillingsprocessen.  Ved re-certificering hvert andet år opdateres data, og der evalueres på fremskridt og optimeringsstrategier for produktet.