fbpx

Om certificeringen

DS står for Dansk Standard. Standarden DS 49001 Ledelsessystem for samfundsmæssigt ansvar – Kravbeskrivelse blev udgivet i 2011, og bygger på den internationale standard ISO 26000 Vejledning i samfundsmæssigt ansvar. DS 49001 er den danske certificérbare pendant til ISO 26000.

DS 49001 er en ledelsessystem-standard, som kan anvendes til at etablere en systematisk tilgang til arbejdet med CSR i virksomheden. DS 49001 kan give inspiration til arbejdet med bæredygtighed og sikre dokumentation af virksomhedens indsats. Hvis man ønsker verifikation af dette, kan man vælge at blive certificeret af 3. part. En certificering betyder, at et uvildigt certificeringsorgan gennemgår virksomhedens processer og opfyldelse af kravene i standarden.

Der findes en række certificeringsorganisationer der tilbyder certificering efter standarden. DS 49001 stiller bl.a. krav om, at der arbejdes med CSR-politikker og mål, samt at der skal ske løbende forbedringer i virksomheden. Standarden understøtter desuden organisationens arbejde med FNs verdensmål. Se evt. Dansk Standards hjemmeside for yderligere informationer. Der er udarbejdet en gratis step-for-step guide til CSR, som er tilgængelig på hjemmesiden.

Hvad kan certificeres?

Alle typer virksomheder og organisationer. 

Proces

Man køber standarderne på Dansk Standards hjemmeside. Ønsker man at blive certificeret efter DS 49001, kan man kontakte et certificeringsbureau. Dansk Standard er som organisation med til at etablere og vedligeholde standarderne, samt vejlede og konsultere virksomheder i at bruge standarden aktivt i virksomheden. Dansk Standard står ikke for selve certificeringen.