fbpx

Om certificeringen

FSC er en international certificeringsordning til bæredygtig skovdrift og mærkning til træ, papir og andre skovbaserede materialer. FSC blev etableret i 1993 og står for Forest Stewardship Council®. Certificeringsordningen blev grundlagt på initiativ fra skovejere, virksomheder, menneskerettighedsgrupper og miljøorganisationer fra hele verden.

Køber man produkter med et FSC-mærke på, så ved man, at træet kommer fra FSC-certificerede skove og andre ansvarlige kilder som fx genbrug. I en FSC-certificeret skov er det vidst, at skovarealet vil være det samme generation efter generation. Samtidig sikrer FSC, at skoven drives med respekt for dyr, biodiversitet, lokalsamfund og skovarbejderne. FSC bakkes op af anerkendte internationale og lokale miljøorganisationer som WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove og virksomheder fra hele verden.

FSC har tre mærker: ‘FSC 100%’  når alle produktets træ- og skovbaserede materialer kommer fra FSC-certificerede skove, ‘FSC Recycled’ når al træ eller papir i produktet stammer fra genanvendte materialer, og ‘FSC Mix’, når produktets skovbaserede materialer består af en eller flere af følgende materialer: FSC-certificeret træ, genanvendt materiale og lovligt og kontrolleret træ.

Hvad kan certificeres?

Alle typer produkter af træfibre og skovbaserede materialer som gulve, terrasser, papir, tryksager, gummi, bambus, grillkul, isolering, møbler, smykker og emballager.

Proces

Certificering sker igennem et certificeringsorgan eller en gruppeadministrator, ved fremvisning af relevant dokumentation. Certificeringsorganet/gruppeadministratoren vil foretage en årlig revision. En FSC-certificering er gyldig i fem år og derefter vil virksomheden skulle certificeres på ny.

Hvis en virksomhed sælger færdige FSC-certificerede produkter mærket med FSC’s produktmærke og/eller anvender FSC-mærkede produkter internt, kan den nøjes med en FSC-varemærkelicens. Med en FSC-varemærkelicens kan virksomheden bruge FSC’s varemærker (f.eks. FSC-logoet) i markedsføring og kommunikation af FSC-mærkede produkter. Licensen kan både bruges til salg og brug af mærkede produkter. En varemærkelicens udstedes typisk til en butik eller webshop.