fbpx

Login

Kaffe

Kaffe

Her kan I læse om hvorfor Kaffe er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Hvordan hænger kaffe og bæredygtighed sammen?

Udbuddet af kaffe har aldrig været større – faktisk så stort af det er den største fødevareindustri der findes. På verdensplan bliver der drukket 2,25 milliarder kopper kaffe, og hele 45% af importen af kaffe står Europa for. I gennemsnit drikker danskerne 30.000 tons kaffe hvert år, svarende til over 5 milliarder kopper om året og altså omkring 4 kopper kaffe om dagen. (kilde: kaffeinfo.dk)

Masseproduktion af kaffe er hårdt for både klima, miljø og mennesker. Det udpiner jorden og rydder skov, og så får mange af de hårdtarbejdende kaffebønder kun en meget lav betaling, fordi mange mellemled ofte også skal tjene penge på kaffen. (kilde: csr.dk)

Flere og flere kaffe-virksomheder fokuserer dog på nye forretningsformer, hvor der samarbejdes direkte med kaffebønderne eller mindre sammenslutninger, som kaffebønderne indgår i.

Her er der fokus på en række forskellige sociale, miljømæssige og økonomiske kriterier med det formål at understøtte og styrke lokalsamfundene i forbindelse med kaffeproduktionen.

Det sikrer de lokale en langt bedre pris, som gør dem i stand til at investere i egen forretning, ansætte flere lokale og udvikle  den bæredygtige produktion. 

Når man køber kaffe med fokus på bæredygtighed, vil der selvfølgelig også ofte være fokus på bæredygtig emballage.

Tip: 

Smid ikke dit kaffegrums ud. Det kan nemlig genbruges. Ved at donere dit kaffegrums til virksomheder, som kan bruge det, kan du støtte op om miljøet. Disse virksomheder genbruger kaffegrums til alt fra notesbøger til urtepotter og dyrkning af østershatte. Undersøg om kaffegrums indsamles lokalt i jeres område for at undgå unødig transport.

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Emballage & Engangsartikler

Find emballage-leverandører med en grøn profil.

Drikkevarer

Find leverandører til bæredygtige drikkevarer.

Leverandører & Samarbejdspartnere

ØNSK

Traditionel kaffe har en lang værdikæde. I ØNSK har vi skåret de mange mellemhandlere fra, så flere penge lander i lommerne på vores kaffebønder. Vi importerer udelukkende kaffe fra Nicaragua, og hvert år sætter vi tid af til at besøge de små, familieejede gårde, der udgør vores samarbejdspartnere. Det gør vi selvfølgelig primært for at sikre kaffens kvalitet – at den smager godt, er økologisk og bliver til med respekt for det omkringliggende dyre- og planteliv. Men vi gør det samtidig for at hjælpe bønderne med at opbygge en bæredygtig forretning. Kaffen kommer til Danmark som små, grønne bønner og ristes løbende i København. Derved kan vi garantere, at vores kunder altid modtager en friskristet kaffe. Det er nemlig vores mission at sikre vores kunder den bedste kvalitet.

Dokumentation: ØNSK har opsummeret sine bæredygtighedsindsatser her: Ønsk Bæredygtighed
Derudover udgiver de hvert år en Sustainability Report, som kan læses her: Bæredygtighedsrapport

La Cabra

Vi er et passioneret team, som er betagede af sanselige oplevelser i alle former, heriblandt innovativt produceret vin og øl, nøje tilberedt mad, og selvfølgelig omhyggeligt udvalgt og brygget kaffe. Når vi rister, sigter vi mod at fremhæve kaffens iboende kvalitet og kompleksitet, og at fremvise producentens arbejde på den mest gennemsigtige og lækre måde vi kan. Dette kræver at råvarerne har vores fulde opmærksomhed når vi rister, og at vi forstår hvordan sort, terroir og efterbehandling påvirker kaffen. Det er en enkel indstilling til kaffe, hvor de grønne bønners kvalitet kommer i første række, og ristning og brygning tilpasses for at fremhæve kaffens fineste og mest delikate kvaliteter.

Twisted Leaf

Twisted Leaf er verdens første producent af bæredygtige drikkevarer fremstillet af kaffeblade – et overset restprodukt som oftest brændes. Med et fantastisk ekstrakt på kaffeblade, kun tilsat få naturlige råvarer, er vi i stand til at brygge nogle helt unikke smagsvarianter der er fuld af smag og aroma, men samtidigt lav på sukker – kombinationer der egner sig perfekt til gaver, receptioner, stunder i solen og til mad. De er læskende, velsmagende og kommer med lav eller ingen alkohol – det er produkter som tapper ind i dagens trends og bevidste bæredygtige forbrugere.

Dokumentation: Twisted Leaf har lavet en intern kvalitativ undersøgelse, der viste, at de kaffebønder, virksomheden køber kaffeblade af, fordobler deres indtjening, hvilket resulterer i, at kaffebønderne kan tegne sundhedsforsikring, sikrer sig sekundær uddannelse og kan geninvestere midlerne i udviklingen af deres kaffefarm.

Derudover har Twisted Leaf også dokumentation for, at deres to lokale ansatte arbejder for biodiversitet, økologiske dyrkningsmetoder og vandopsamling.

Slow Forest Coffee

Slow Forest Coffee er kaffen, der gør en reel forskel for mikro-farmerne, for skovene og biodiversiteten. Og for din virksomhed og gæster. Kop efter kop. 

Slows mikro-farmere dyrker kaffen i de laotiske skove, hvor kaffen gror naturligt under forhold, der gavner både kvalitet, klima og levevilkår. Vi bevarer og genplanter skovene og leverer kaffe i baristakvalitet direkte til virksomheder, der ønsker at vende deres kaffeforbrug fra et, der slider på verden, til et der gavner den.

Slow leverer kaffe- og maskinløsninger til alle slags virksomheder. Vi leverer skræddersyede løsninger og forbinder dig direkte til din specifikke mikro-farmer i Laos. Når du skal bruge kaffegaver eller holde vigtige arrangementer og events, hvor både klima og social bæredygtighed betyder noget, er Slow den oplagte løsning.

SwapCup

SwapCup er det første komplekse genanvendelige koppesystem i Danmark, der forbinder bæredygtighed og bekvemmelighed. Vores hovedmål er at revolutionere den måde, folk drikker kaffe to-go på og slippe af med engangskopper en gang for alle.

De genanvendelige kopper er lavet af slidstærkt og genanvendeligt plastik og er designet til at modstå varm væske og kan sættes i opvaskemaskinen 1000 gange.

Hele konceptet inklusive distribution er komplekst, men det fungerer bekvemt for kaffebarer og slutkunder.

BETTERBOX

Forkæl kontoret og boost energien med smagfulde bæredygtige kontorsnacks  og mødetreats fra BETTERBOX.

Med en BETTERBOX Office Box spreder du helt automatisk en masse glæde på kontoret ved at prioritere gode og velsmagende snacks.
Vælg mellem sunde kontorsnacks til at stille den søde eftermiddagssult eller mini treats perfekt til mødebordet.

BETTERBOX udvælger de lækreste økologiske og bæredygtige snacks fra ansvarlige producenter til dine medarbejdere eller mødedeltagere, så du ikke behøver bruge tid på det. Du får glade, engagerede og produktive medarbejdere, som kan bekæmpe eftermiddagens energidyk med nøje udvalgte økologiske treats, der både mætter den søde tand og giver energi.

Vidste du, at BETTERBOX også sender både FIRMAGAVER og VIRTUEL mødeforplejning direkte til hjemmekontoret. Kontakt os for et skræddersyet tilbud.

Vidste du, at BETTERBOX også sender både FIRMAGAVER og VIRTUEL mødeforplejning direkte til hjemmekontoret. Kontakt os for et skræddersyet tilbud.

Dokumentation: BETTERBOX har dokumentation for, at alle deres fødevareleverandører som minimum har én af følgende certificeringer: Økologisk (DK/EU), Soil Association, B-corp, Fair Trade, Vegan, Demeter.

BETTERBOX har også dokumentation for, at mange af deres leverandører bruger miljøvenlig emballage. Det kan eksempelvis være komposterbar, bionedbrydelig, plastfri og 100% genanvendelig emballage.

Derudover har virksomheden dokumentation for, at deres box-emballage er lavet på 70% genanvendeligt pap og deres tryksager er trykt på FSC certificeret papir. Deres grønne forsendelsespose er dokumenteret lavet på 85% sukkerrør. Ekstra fyld i kasserne er dokumenteret bio-fyld (DIN CERTCO) der er lavet på majs og er vandopløseligt og komposterbart.

NGUVU

NGUVU er en dansk virksomhed, der arbejder for at løfte kvindelige kaffebønder i Kenya over fattigdomsgrænsen.

I alt er 130 kvinder med i kaffekonceptet. Kvinder der tidligere var fastholdt i gæld og fattigdom, fordi mellemmænd tog størstedelen af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde på kaffefarmene. Nu sikrer NGUVU kvinderne en ordentlig betaling til tiden. Samtidig får kvinderne træning med agronom, så de kan forbedre farmene. De får flere og bedre kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, og de får vandtanke, så de kan vande kaffetræerne i lange tørkeperioder. På den måde kan kvinderne styrke deres små kaffeforretninger, så de kan skabe en bedre fremtid for dem selv og børnene.

Derudover arbejder NGUVU sammen med den lokale skole i Meru, hvor vi blandt andet har bygget håndvaske, toiletter og baderum til de 365 elever. Når danske virksomheder drikker kaffebønnerne fra NGUVU, er de med til at give kvinderne og børnene en lysere fremtid og skabe udvikling i lokalsamfundet.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​