fbpx

Kom i gang

Vil I booste jeres bæredygtige indkøb og udvikling?

Hos Voresbæredygtighed.dk bliver I løbende opdateret på nye indsatsområder, nye leverandører og de nyeste tendenser indenfor bæredygtighed.

Læs om 16 indsatsområder

Hvilke indsatser skal jeres virksomhed sætte fokus på i den bæredygtige omstilling? Vi præsenterer jer for 16 indsatsområder, hvor de fleste virksomheder kan agere mere bæredygtigt.

Skab kobling til FNs Verdensmål

Hvordan kan I være med til at støtte FNs verdensmål? Se hvordan de bæredygtige indsatsområder hver især kobler sig til FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vælg mellem mere end 50 leverandører

Hvem ønsker I at samarbejde med? Under indsatsområderne formidler vi kontakt til mere end 50 leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger. Her kan I kort læse om virksomhederne og besøge dem via direkte link.

Fire principper for samarbejde med leverandører

Vi har udarbejdet fire principper, der ligger til grund for, hvilke leverandører vi samarbejder med på Voresbæredygtighed.dk

Vi tror på, at principperne giver det bedste grundlag for et frugtbart samarbejde mod et fælles mål.
Alle leverandører på portalen kan som minimum genkende sig selv i et af principperne:

  1. Vi samarbejder med startups, hvis  forretningsidéer er baseret på bæredygtighed – måske kan vi sammen blive mere synlige
  2. Vi samarbejder med virksomheder, der arbejder med cirkulære principper som grundlag for udviklingen af deres forretning
  3. Vi samarbejder med virksomheder, der kombinerer klima/miljø med social bæredygtighed
  4. Vi samarbejder med virksomheder, der i overvejende og stigende grad tilbyder bæredygtige produkter og løsninger
Verdensmaal-ikon-17

Indsatsområder og Leverandører

Mangler der noget?
Savner I et Indsatsområde eller kender til leverandører, der skal være på Voresbæredygtighed.dk?
Send en mail til kontakt@voresbaeredygtighed.dk

Affald, Genbrug & Genanvendelse

Affald kan ofte bruges til nye formål, og spørgsmålet er, om jeres virksomhed har overblikket over jeres affald. Affald er nemlig fremtidens ressource.

Vi er så vant til at bruge og smide ud, men heldigvis kommer der flere og flere virksomheder til, som genanvender affaldet, så det bliver til nye produkter i stedet for at ende på forbrændingen eller i naturen.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Badeværelsesartikler

Vælger man de rigtige produkter, kan kroppen skånes for skadelige stoffer, samtidig med at man støtter op om, at produkterne er produceret langt mere bæredygtigt.

Det kan eksempelvis gøres ved at vælge produkter, der begrænser spild og affald, og hvor der er en ansvarlig holdning til emballage og plastik. 

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Blomster & Planter

Her kan I læse om hvorfor Blomster & Planter er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Byggematerialer

Byggeri er traditionelt noget, der både udleder meget CO2, og som efterlader meget affald.
På globalt plan står byggeriet for næsten 40 procent af den årlige CO2-udledning. 
Kilde: World Green Building Council (WorldGBC – 2019)


I Danmark står bygge og anlæg for 40% af den samlede affaldsproduktion. (kilde: Miljøstyrelsen, affaldsstatistik 2019).

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Drikkevarer & Snacks

Hvis I byder jeres medarbejdere og gæster på drikkevarer eller snacks er der helt sikkert et mere bæredygtigt alternativ.

Det betyder, at en ressource udnyttes på et niveau, hvor den kan forny sig selv. Det er vigtigt at tænke bæredygtigt, så vi ikke udtømmer jordens naturlige ressourcer, og så vi ikke belaster miljøet i produktionen af fødevarerne.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Elektronik & IT

Ny rapport fra FN vurderer, at elektronik er den hurtigst voksende affaldskilde i verden. FN har kaldt det en tsunami af elektronikskrot. Elektronikaffald er alt, hvad man kan sætte i en stikkontakt eller der har et batteri.

Der blev i 2018 smidt 48,5 millioner tons elektonikskrot ud og det tal forventes at stige til over 120 millioner ton i 2050.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Emballage & Engangsartikler

Emballage er vigtig for europæiske forbrugere. En undersøgelse om bæredygtig emballage, gennemført af Coleman Parks Research i 2018, viser nemlig, at 75 % af forbrugerne siger, at bæredygtig forsendelsesemballage har indflydelse på deres købsbeslutning.

Vi bruger utrolige mængder af emballage, når vi hver eneste dag sender og modtager produkter, der er pakket ind. Og det er ikke blevet mindre i takt med, at online salg er steget markant.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Indretning & Belysning 

Typisk er indkøb af møbler på kontoret færre og ikke fortløbende men de er enkeltvis større. Uanset om I ny- eller omindretter så vil der også i disse indkøb være muligheder for at gøre det mere bæredygtigt.

Der findes nemlig leverandører og samarbejdspartnere, der arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang i deres forretning, der værner om miljøet.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Kaffe

Hvordan hænger kaffe og bæredygtighed sammen?

Masseproduktion af kaffe er hårdt for både klima, miljø og mennesker. Det udpiner jorden og rydder skov, og så får mange af de hårdtarbejdende kaffebønder kun en meget lav betaling, fordi mange mellem-led ofte også skal tjene penge på kaffen. 

Flere og flere kaffe-virksomheder fokuserer dog på nye forretningsformer.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Kontorartikler

Kontorartikler er en af de ting, som stort set alle virksomheder bruger, så samlet set er der et kæmpe potentiale for at gøre en forskel her.
Der er også gode muligheder for at købe kontorartikler i materialer, der ikke udpiner naturen, så I kan være med til at støtte op om et mere bæredygtigt liv på land.

Jamen, batter det noget at skifte kontorartikler ud? Ja, selvfølgelig batter det noget. 

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Madspild

Omkring en tredjedel af alle verdens fødevarer ender som skrald. Og det er ikke kun maden, der går til spilde. Det er også alle de ressourcer, der er brugt på produktionen af det – fra vand til land og al arbejdskraften bag.Det koster svimlende beløb i kroner og er årsag til massive udledninger af CO2. 

Verdensmål 12 har blandt andet som ambition, at det globale madspild skal halveres inden 2030 (kilde: verdensmaal.org).

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Personalearrangementer

En af de rigtig gode måder at engagere jeres medarbejdere er, at de selv får lov at handle og mærke følelsen af at gøre en forskel.

De fleste virksomheder bruger tid på teambuilding og sociale arrangementer. Her er det oplagt at tænke bæredygtighed ind som et tema.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Reklameartikler & Firmagaver

Reklameartikler og Firmagaver siger meget om jer som virksomhed. Så hvorfor ikke vælge noget, der er lavet indenfor ordentlige etiske rammer. 

Med fokus på bæredygtighed kan I få jeres virksomheds værdier og budskaber ud over rampen og samtidig påvirke andre virksomheder til at vælge mere bæredygtigt i deres valg af reklameartikler og firmagaver.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Rengøring

Der findes i dag stadig mange rengøringsprodukter, der er skadelige for mennesker og miljø, og man har som virksomhed derfor gode argumenter for at vælge produkter, der er mere bæredygtige.

Gå efter produkter, der eksempelvis er Svanemærkede eller Miljømærkede. 

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere
Social Bæredygtighed

Som virksomhed kan man have fokus på den sociale bæredygtighed. Altså den hvor man gør sig tanker om, hvordan man kan være en virksomhed, der også tager ansvar for mennesker. Det kan være mennesker med svære vilkår eller mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. I Danmark såvel som i udlandet.

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere

Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Allerede medlem? Log ind her.

Tryksager

Bæredygtige tryksager er virksomhedens ”grønne visitkort”. Det viser, at man tager stilling til de materialer, der bliver trykt på, og så selvfølgelig de stoffer der bliver brugt til selve trykningen. 

Læs mere om denne kategori

.

Vis mere

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

Vores bæredygtighed

Vores nyhedsbrev udkommer 2-3 gange om året. I nyhedsbrevet beretter vi om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​