fbpx

Login

Madspild

Madspild

Her kan I læse om hvorfor Madspild er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Omkring en tredjedel af alle verdens fødevarer ender som skrald. Og det er ikke kun maden, der går til spilde. Det er også alle de ressourcer, der er brugt på produktionen af det – fra vand til land og al arbejdskraften bag.Det koster svimlende beløb i kroner og er årsag til massive udledninger af CO2. 

Verdensmål 12 har blandt andet som ambition, at det globale madspild skal halveres inden 2030 (kilde: verdensmaal.org).

Har I eksempelvis kantine eller ekstern frokostleverandør, kan I undersøge, om I får de rigtige mængder af mad. Hvis I får for meget mad, kan I måske spare penge og CO2 på at reducere indkøbet. Eller tage stilling til om I kun vil bruge sæsonvarer og på den måde undgå lang transport fra andre lande.

Hvis I alligevel har overskudsmad, så sørg for, at det ikke bare bliver smidt ud. Det kan stadig bruges. 

Et par hurtige om madspild:

  • Brug sæsonvarer for at mindske madspildet

  • Sæt jeres egne mål i kampen mod madspild

  • Brug lager- og indkøbsstyring for at begrænse madspildet

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Kaffe

Find kaffe-leverandører med en grøn profil.

Affald & Genanvendelse

Find leverandører til genanvendelse.

Leverandører & Samarbejdspartnere

Daka Refood

Daka ReFood indsamler og genanvender madaffald, brugt fritureolie og stegefedt fra fødevaresektoren og alle typer virksomheder, der har madaffald. Disse ressourcer bliver helt konkret genanvendt til grøn energi, næringsrig gødning og biodiesel. Et sikkert, værdifuldt og bæredygtigt alternativ, hvor værdien i det organiske affald udnyttes bedst muligt.

Daka ReFood er en del af Daka Denmark A/S, som er en af de dygtigste genanvendelsesvirksomheder i Danmark.

Dokumentation: Daka har udgivet sin første bæredygtighedsrapport, som er revideret af tredjepart. Den viser, at virksomheden fortrænger 3 gange så meget CO2, som den forbruger. Dermed har Daka et negativt CO2-regnskab og er en af landets mest bæredygtige virksomheder.
Læs mere her: Bæredygtighedsrapport Daka ReFood

Combi-Therm Consumer

Combi-Therm Consumer er en danskproduceret virksomhed af termo- og forsendelsesposer. Vores produkter er enten biobaseret eller lavet af 80% genbrugsplast. Vi er markedsledende indenfor miljørigtige plastfolier med positivt CO2 aftryk. Cirkulær Økonomi er essentiel for alt det vi gør, uden at kompromittere kvaliteten og genbrugeligheden.

Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016. Appen har nu 42 mio. brugere på tværs af 16 lande og har siden starten reddet mere end 86 mio. lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 215.000 tons sparet CO2e.

I appen kan man redde lykkeposer med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter og producenter. Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild – bl.a. datomærkningskampagner og en række uddannelsestiltag.

Dokumentation: Too Good To Go har dokumentation for deres B-corp-certificering, B Corp-certificerede virksomheder forpligter sig juridisk til at bruge kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for både verden og bundlinjen. De lader sig måle og vurdere på den impact, deres daglige praksis har på medarbejdere, kunder, leverandører, miljøet og samfundet generelt.

BETTERBOX

Forkæl kontoret og boost energien med smagfulde bæredygtige kontorsnacks  og mødetreats fra BETTERBOX. Vælg mellem sunde kontorsnacks til at stille den søde eftermiddagssult eller mini treats perfekt til mødebordet.
BETTERBOX udvælger de lækreste økologiske og bæredygtige snacks fra ansvarlige producenter til dine medarbejdere eller mødedeltagere, så du ikke behøver bruge tid på det. Du får glade, engagerede og produktive medarbejdere, som kan bekæmpe eftermiddagens energidyk med nøje udvalgte økologiske treats, der både mætter den søde tand og giver energi.

Vidste du, at BETTERBOX også sender både FIRMAGAVER og VIRTUEL mødeforplejning direkte til hjemmekontoret. Kontakt os for et skræddersyet tilbud.

Dokumentation: 
BETTERBOX har dokumentation for, at alle deres fødevareleverandører som minimum har én af følgende certificeringer: Økologisk (DK/EU), Soil Association, B-corp, Fair Trade, Vegan, Demeter.
BETTERBOX har også dokumentation for, at mange af deres leverandører bruger miljøvenlig emballage. Det kan eksempelvis være komposterbar, bionedbrydelig, plastfri og 100% genanvendelig emballage.
Derudover har virksomheden dokumentation for, at deres box-emballage er lavet på 70% genanvendeligt pap og deres tryksager er trykt på FSC certificeret papir. Deres grønne forsendelsespose er dokumenteret lavet på 85% sukkerrør. Ekstra fyld i kasserne er dokumenteret bio-fyld (DIN CERTCO) der er lavet på majs og er vandopløseligt og komposterbart.

FoodOp

FoodOp hjælper virksomheder med at forankre bæredygtighedsstrategien i det daglige ved at understøtte en grøn omstilling af virksomheders kantiner. Det gør de gennem en digital platform, der kan måle madspild, måle medarbejdernes smagspræferencer, og forbinde køkkenet med de spisende gæster. Ved at placere digitale vægte under alle fade og organiske skraldespande indsamler platformen data på, hvor meget der bliver taget og spildt for hver ret. Indsigterne føres automatisk ind i FoodOps menuplanlægningsmodul, som bl.a. kan hjælpe med mængdeforslag, CO2 estimation på jeres menuer og foreslå retter som medarbejderne kan lide. Indsigter om madspild, CO2 og ernæring på menuerne kan også deles via digitale displays, skærme på kontoret og på jeres intranet, så alle kommer med ombord på CSR strategien.

Dokumentation
I FoopOp dokumenteres Co2-aftrykk og madspild fra alt medarbejderbespisning inkl. mødeforplejning. Samtidig gøres data let tilgængelige og forståelige for alle medarbejdere og eksterne interessenter. Data kan ligeledes bruges i CSR rapporter efter samtlige rapporteringsstandarder, da resultaterne er målt direkte.

  • Spar 6-15% på jeres råvareindkøb
  • Reducer Co2-aftrykket med 20-35%
  • Reducer madspild med 40-70%
  • Eliminér labelprint i kantinen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​