fbpx

Login

Social Bæredygtighed

Social Bæredygtighed​

Her kan du læse om hvorfor Social Bæredygtighed er et indsatsområde, se kobling til verdensmål og besøge nogle af de leverandører og samarbejdspartnere, der tilbyder de bæredygtige produkter og løsninger indenfor området.

Som virksomhed kan man have fokus på den sociale bæredygtighed. Altså den hvor man gør sig tanker om, hvordan man kan være en virksomhed, der også tager ansvar for mennesker. Det kan være mennesker med svære vilkår eller mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. I Danmark såvel som i udlandet.

Den sociale bæredygtighed er et ligeså vigtigt element i den bæredygtige omstilling, som den miljørelaterede bæredygtighed er. 

Samarbejder man med virksomheder, der har et særligt fokus på den sociale bæredygtighed er man med til at påvirke og støtte de gode formål og deres produktion.

Her kan I møde nogle eksempler på virksomheder, der arbejder med social bæredygtighed.

Allerede nu kan I gå igang med at træffe mere bæredygtige valg for jeres virksomhed. På denne side kan I læse mere om indsatsområdet og de leverandører, vi samarbejder med.

God fornøjelse.

Læs mere om...

Elektronik & IT

Find elektronik- og IT-leverandører med en grøn profil.

Kontorartikler

Find leverandører til bæredygtige kontorartikler.

Leverandører & Samarbejdspartnere

Råt&Godt

Råt&Godt er en socialansvarlig og bæredygtig virksomhed, hvis primære formål er at hjælpe unge med udfordringer ud over ledighed i beskæftigelse. Råt&Godt producerer speciallavede møbler og interiør af rest- og genbrugsmaterialer. Materialerne kommer blandt andet fra renoveringsprojekter i lokalområdet, og de kan også købes rå til egne byggeprojekter i Råt&Godt – Materialebank. De unge i Råt&Godts beskæftigelsestilbud er med i alle processer fra nænsom nedbrydning af materialer til produktion og salg af vores produkter.

Råt&Godt ønsker at hjælpe andre godt i gang med at bidrage til den bæredygtige udvikling. Derfor tilbyder vi rådgivning inden for bæredygtig forretningsudvikling samt støtte til fundraising af sociale og bæredygtige projekter. Sammen spiller vi hinanden gode.

Råt&Godt holder til i de gamle togremise og -værkstedslokaler centralt i Aalborg. De rå lokaler emmer af historie og indbyder til kreativitet. Her arrangerer vi events og tilbyder lokaleudlejning til arrangementer, hvor rammerne skal være lidt udover det sædvanlige. Vi ses for enden af Hjulmagervej – i hjertet af Aalborg.

NordVirk

NordVirk er en IT-virksomhed med socialt formål.
Vi tilbyder:

– Genanvendelse af brugt IT-udstyr – bærbare og stationære computere samt skærme – med fokus på miljørigtig bæredygtighed med forlængelse af levetiden på udstyret.
Vi opkøber og sikrer certificeret datasletning på computere fra virksomheder, kommuner og større organisationer, efterfulgt af refurbishment og istandsættelse af høj kvalitet.

– Social bæredygtighed hvor mennesker med autisme får mulighed for at bruge og udvikle deres arbejdsevner og ressourcer, så de kan komme i uddannelse og job. Vi tilbyder individuelt tilrettelagte forløb for unge og voksne med det formål at sikre dem en fremtid med beskæftigelse, indtægt, socialt netværk og livskvalitet.

DokumentationNordvirk foretager certificeret datasletning, istandsættelse og opgradering af IT-udstyret.

Virksomheden har desuden dokumentation for at have haft omkring 100 unge igennem forskellige forløb – alt fra Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) til kortere erhvervsafklaringsforløb og praktikker.

Bada

BADA – økologisk håndlavet dansk sæbe.

Mikrosæberi med fokus på gode råvarer, bæredygtighed og kærlighed til håndværket.

INDHOLD & BÆREDYGTIGHED
Sæberne indeholder 100 % naturlige ingredienser: Koldpresset økologisk rapsolie dyrket på Stevns, økologisk kokosolie, økologiske tørrede urter, naturlige æteriske olier og intet andet.

Kokosolien er certificeret af Ecocert, den dyrkes under bæredygtige og økologiske forhold på små familielandbrug på Filippinerne.

Emballagen er plastfri. Kassen er af 100 % genbrugsfibre og med Svanemærket tryksag.

BADA-sæberne nedbrydes let i naturen.

Combi-Therm Consumer

Combi-Therm Consumer er en danskproduceret virksomhed af termo- og forsendelsesposer. Vores produkter er enten biobaseret eller lavet af 80% genbrugsplast. Vi er markedsledende inden for miljørigtige plastfolier med positivt CO2 aftryk. Cirkulær Økonomi er essentiel for alt det vi gør, uden at kompromittere kvaliteten og genbrugeligheden.

Slow Forest Coffee

Slow Forest Coffee er kaffen, der gør en reel forskel for mikro-farmerne, for skovene og biodiversiteten. Og for din virksomhed og gæster. Kop efter kop. 

Slows mikro-farmere dyrker kaffen i de laotiske skove, hvor kaffen gror naturligt under forhold, der gavner både kvalitet, klima og levevilkår. Vi bevarer og genplanter skovene og leverer kaffe i baristakvalitet direkte til virksomheder, der ønsker at vende deres kaffeforbrug fra et, der slider på verden til et, der gavner den.

Slow leverer kaffe- og maskinløsninger til alle slags virksomheder. Vi leverer skræddersyede løsninger og forbinder dig direkte til din specifikke mikro-farmer i Laos. Når du skal bruge kaffegaver eller holde vigtige arrangementer og events, hvor både klima og social bæredygtighed betyder noget, er Slow den oplagte løsning.

Special Minds

Vi skaber individuelt tilrettelagte forløb til unge og voksne med en autismespektrumforstyrrelse, der baner vej mod uddannelse og job. Forløbene omfatter bl.a. en 3åring Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, STU,og forskellige kortere beskæftigelsesrettede forløb med eks. afklaring af arbejdsevne.

Special Minds IT

Cirkulær IT – Special Minds IT indkøber brugt ITudstyr fra landets kommuner og større virksomheder. Med certificeret software sikrer vi datasletning, rengøring, graduering og istandsættelse inden videresalg enten i vores webshop eller til samarbejdspartnere.

Test – Vi løser alle typer opgaver inden for test og testautomatisering herunder også ITsikkerhedstest,samt testrådgivning og testmanagement. Vi er specialiserede i webtilgængelighedstest, der sikrer, at hjemmesider og dokumenter er tilgængelige for mennesker med forskellige handicaps. Check vores hjemmeside for den fulde palette!

Datamanagement – Datamanagement er administrative opgaver i stort set alle afskygninger, lige fra datavask, sortering, kvalitetssikring, scanning af fysiske arkiver, konverteringer etc. Vi arbejder både med 2RPArobotter, og hvor de ikke slår til, anvender vi vores dygtige konsulenter ud fra et totaløkonomisk perspektiv.

Vores ansatte, der løser opgaverne, har alle en autismespektrumforstyrrelse eller lignende profil, så du må gerne forvente ekstraordniære IT-kompetencer.

Cirkulært og bæredygtigt!

Wallpipe

Hos Wallpipe går vi ind for kreativitet og nytænkning, hvorfor det også er muligt at finde adskille produkter, der udtrykker mange forskellige indgangsvinkler og perspektiver. På samme tid er vi stolte over at stå for produkter af høj kvalitet, som er produceret af genanvendt materiale. Det giver os en stolthed, at vi med vores producering er med til at værne om det miljø, vi lever i.

Dokumentation: Wallpipe har dokumentation for, at de modtog Randers Kommunes CSR-certifikat i 2021 – et certifikat, der gives til virksomheder, der gør en stor forskel i forhold til social ansvarlighed og rummeligt arbejdsmarked.

Derudover kan Wallpipe dokumentere, at de udelukkende producerer af genbrugte materialer, der ellers skulle have været smidt ud.

Evighedsblomster

Et bæredygtigt og kvalitetsbevidst alternativ.

Evighedsblomsters mission er at skabe et bæredygtigt og kvalitetsbevidst alternativ til traditionelle friske blomster. Et alternativ der er med til at mindske klimabelastningen samt skabe unikke og smukke blomsterkreationer der holder evigt. 

Blomsterne kan genanvendes eller gemmes væk til senere genanvendelse, hvis man trænger til fornyelse ind i mellem.

NGUVU

NGUVU er en dansk virksomhed, der arbejder for at løfte kvindelige kaffebønder i Kenya over fattigdomsgrænsen.

I alt er 130 kvinder med i kaffekonceptet. Kvinder der tidligere var fastholdt i gæld og fattigdom, fordi mellemmænd tog størstedelen af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde på kaffefarmene. Nu sikrer NGUVU kvinderne en ordentlig betaling til tiden. Samtidig får kvinderne træning med agronom, så de kan forbedre farmene. De får flere og bedre kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, og de får vandtanke, så de kan vande kaffetræerne i lange tørkeperioder. På den måde kan kvinderne styrke deres små kaffeforretninger, så de kan skabe en bedre fremtid for dem selv og børnene.

Derudover arbejder NGUVU sammen med den lokale skole i Meru, hvor vi blandt andet har bygget håndvaske, toiletter og baderum til de 365 elever. Når danske virksomheder drikker kaffebønnerne fra NGUVU, er de med til at give kvinderne og børnene en lysere fremtid og skabe udvikling i lokalsamfundet.

Titan Nedbrydning A/S

Titan Nedbrydning A/S med hovedsæde i Aalborg arbejder landsdækkende med bæredygtig nedbrydning og miljøsanering. Titan Nedbrydning A/S er medlem af DI Dansk Byggeri.

TITAN er midt i en grøn omstillingsproces, der skal forene vækst med bæredygtighed. Byggematerialer som træ, vinduer, beton og mursten skal genbruges og ikke håndteres som affald og knuses for genanvendelse. Derfor arbejder vi i partnerskaber med bl.a. arkitekter, bygherrer og myndigheder om løsninger til gavn for beboere i lokalområdet og klimaet. TITAN er en del af partnerskabet UPCYCLING ORANGERI, der bygger arkitekttegnede orangerier af genbrugsmaterialer fra nedbrydning.

Dokumentation: Titan Nedbrydning A/S har dokumentation for:

  • Materiale/ bygningsdelsbeskrivelse (materiale, alder, stand, dimension).
  • Sporbarhed – hvor kommer materialet fra?
  • Og hvad materialet bruges til
 
Derudover har Titan Nedbrydning A/S dokumentation fra uafhængig tredjepart for, at de sparer 17 tons i CO2-udledning, når de bygger et orangeri på 50m2 af genbrugsmaterialer, ift. hvis det blev bygget af nye materialer.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu

VoresBæredygtighed

Vi beretter om nyeste tendenser indenfor bæredygtighed, bringer artikler fra egen hånd og fortæller historier om bæredygtig udvikling i praksis. ​